Tuesday, March 27, 2007

NANE NANE NANE.....

NANE YAGI NELERE KULLANILMIYOR KI?
Sinuzit: Bir damla nane yagini alninizin ortasina, burnun bittigi yere yediriyorsunuz. Belirtiler tekrarladigi zaman sizde tedaviyi tekrarliyorsunuz.

Oksuruk/Bogaz agrisi: Bogaza bir damla uyguluyorsunuz, belirtiler tekrarladiginda damlalari artirarak devam edebilirsiniz iyilesene kadar.

Basagrisi: Bir damla nane yagini iki sakak arasinda paylastirarak masaj yapiyorsunuz. Ikinci damla naneyi boynun arkasina yediriyorsunuz.(Migren icin nane yagi haric Mgrain ve Clarity, uykusuzluktan dolayi basagrisi icin Valor adli yaglar da kullanilabilir.)

Kasinma: Deri tahrisi icin ozellikle bocek isirmalari icin isirigin uzerine kullanabilirsiniz.

Agri kesici: Agri kesici olarak agrinin oldugu bolgeye surebilirsiniz. Cok derin agrilar Panaway, Idaho Balsam Fir yada Relieve adli yaglari gerektirebilir.

Astim: Birer damla akcigerin uzerine disardan kullanabilirsiniz.Antienflamatuar: Problemli bolgeye kullanabilirsiniz.

Uyaniklilik: Nane yagini kokladiginiz zaman beyninizi uyararak, acilmanizi saglayacaktir. Uzun yolculuklarda araba kullanirken ozellikle isinize yarayacaktir. Ders calisirken nane yagini diffuse ederseniz daha kolay ogrendiginizi ve daha cabuk hatirlayacaginizi goreceksiniz.

Hazimsizlik: Karninizin uzerine masaj yapabileceginiz gibi, kapsullede alabilirsiniz.(5 damla) Daha ciddi sindirim problemleri icin Digize kullanabilirsiniz.

Ates: Atesi dusurmek icin birkac damla nane yaginin sirtiniza masaj yapabilirsiniz.( Ates dusurmek icin Ledum adli yagida kullanabilirsiniz)Yolculuktan dolayi mide bulantilarinda sadece siseden nane yagini koklamak bile faydali olacaktir.
***LALEDEN**

No comments: