Tuesday, March 27, 2007

bitki ozleri ile ilk yardim

Lale Hanimin bir mailini sizinle paylasmak istedim.

ILK YARDIM KITI ICIN BITKI OZLERI

Eger surekli yaninizda tasimak icin hangi bitki ozlerini secmeniz gerektigini dusunduyseniz, cevabini asagidaki yazida bulacaksiniz. Fransiz doktor ve bitki ozu uzmani Daniel Penoel'e gore yedi bitki ozunu acil durumlar icin mutlaka yaninizda tasimalisiniz.
Bu bitki ozleri (ing) Tea tree, ravensara, peppermint, lavender, basil, geranium ve helycrsum.

Tea tree: Bu bitki ozu onlarca calismanin sonucuna gore cok guclu anti bakteriyel, antiinfectious ozelliklere sahiptir. Soguk alginligi, oksuruk, bogaz agrisi(sore throat), yara ve kesiklerde kullanabilirsiniz. Yuksek dozda antiinfectious ozellikler tasiyan bu ozu, problemli bolgeye cok az miktarlarda kullanmaniz yetecektir.

Ravensara: Her cesit solunum sistemi rahatsizliklarinda bu bitki ozunu guvenle kullanabilirsiniz. Dr. Daniel Penoel Natural Health Home Care adli kitabinda 1,8 oraninda cineol maddesi iceren butun bitki ozlerinin solunum yollari ile ilgili rahatsizliklarda kullanilabilecegini soyluyor.

Peppermint: Her turlu agrida kullanabileceginiz nane yagi benim de en cok kullandigim yaglardan birisidir. Nane yagini acik yaralarda kullanmamak gerekir. Ayrica basagrisi, ates, hazimsizlik, mide bulantisi, kusma sinir problemlerinde kullanabilirsiniz.

Basil: Dr. Penoel basili, kas agrisi, kramp gibi durumlarda deri uzerinden uygulamayi tavsiye ediyor.

Lavender: Lavanta yagi ozellikle tea tree ile karistirildigi zaman yanik ve gunes yaniklari icin kullanilabilir. Ayrica bocek isirmalarinda, kramplarda, alerji, saman nezlesi gibi durumlarda kullanilabilir.

Geranium: Azicik bir pamugun uzerine damlatilmis birkac damla geranium yara ve kesiklerin uzerinde bir dakika bekletildikten sonra yara bandi ile kapatilirsa yara temizlenip iyilesecektir. Geranium ayrica ideal bir masaj yagidir.

Helycrsum: Dr. Daniel in kitabinda helycrsum kanamayi durdurmak, ve dokularin yeniden yapilanmasini saglamak icin onerilmektedir.

Allah'in bizim icin yarattigi gercek ilaclarin size ve sevdiklerinize sifa vermesi dilegiyle

***lale***

NANE NANE NANE.....

NANE YAGI NELERE KULLANILMIYOR KI?
Sinuzit: Bir damla nane yagini alninizin ortasina, burnun bittigi yere yediriyorsunuz. Belirtiler tekrarladigi zaman sizde tedaviyi tekrarliyorsunuz.

Oksuruk/Bogaz agrisi: Bogaza bir damla uyguluyorsunuz, belirtiler tekrarladiginda damlalari artirarak devam edebilirsiniz iyilesene kadar.

Basagrisi: Bir damla nane yagini iki sakak arasinda paylastirarak masaj yapiyorsunuz. Ikinci damla naneyi boynun arkasina yediriyorsunuz.(Migren icin nane yagi haric Mgrain ve Clarity, uykusuzluktan dolayi basagrisi icin Valor adli yaglar da kullanilabilir.)

Kasinma: Deri tahrisi icin ozellikle bocek isirmalari icin isirigin uzerine kullanabilirsiniz.

Agri kesici: Agri kesici olarak agrinin oldugu bolgeye surebilirsiniz. Cok derin agrilar Panaway, Idaho Balsam Fir yada Relieve adli yaglari gerektirebilir.

Astim: Birer damla akcigerin uzerine disardan kullanabilirsiniz.Antienflamatuar: Problemli bolgeye kullanabilirsiniz.

Uyaniklilik: Nane yagini kokladiginiz zaman beyninizi uyararak, acilmanizi saglayacaktir. Uzun yolculuklarda araba kullanirken ozellikle isinize yarayacaktir. Ders calisirken nane yagini diffuse ederseniz daha kolay ogrendiginizi ve daha cabuk hatirlayacaginizi goreceksiniz.

Hazimsizlik: Karninizin uzerine masaj yapabileceginiz gibi, kapsullede alabilirsiniz.(5 damla) Daha ciddi sindirim problemleri icin Digize kullanabilirsiniz.

Ates: Atesi dusurmek icin birkac damla nane yaginin sirtiniza masaj yapabilirsiniz.( Ates dusurmek icin Ledum adli yagida kullanabilirsiniz)Yolculuktan dolayi mide bulantilarinda sadece siseden nane yagini koklamak bile faydali olacaktir.
***LALEDEN**

Nasil kilo verdim?

Size bizzat kendi yasadigim bir sonucu yaziyorum arkadaslar.

Etek bedenim 44 veya 42 iken simdi 38 bedene girebiliyorum ......

greyfurt yagini icmekle 3 beden zayifladim ........

bu gercek mi ayse?
evet!
evet gercek!....

beni aylar sonra goren arkadaslarimin hepsi kilo verdigimi soyluyorlar.

(amerikada yasayanlar icin ,
simdi "size" 5-6 ya indim.)

dogumlardan sonra asla kilo veremiyordum, ne yapsam bos ,
" bu tombisko bedenini kabul etmen gerek ayse" diyordum kendime artik."sen tombissin ve tombis bir hanim olarak kalacaksin ve bu senin kaderin"....

oyle degil
kilo kaderiniz degil arkadaslar

bu yag gercekten ise yariyor


nasil mi kullandim?

anlatayim
greyfurt yaginin yaglari cozup vucuttan attirdigini duyunca,
bende bu yagi kullanmaya karar verdim,
bir ay boyunca kulandim, kilom hic degismedi, umidi kestim, ve biraktim icmeyi...

sonra wisconsin'den bir arkadasim aradi , bu yagi iki ay kullanan arkadasinin , baya ineldigini ve kilo verdigini soyleyince ,tekrar devam edeyim dedim, ve bir ay daha kullandim.
ilk vakitler kilomda ani dusus olmadi ama yavas yavas yanlarimin erimege basladigini gozlemledim, sonra etek ve pantolonlarim buyuk gelmeye basladi,
iyice kaptirdim kendimi, baktim ki ...........
" size " 5- 6 ' yi bile giyer hale gelmisim...............

2 litre suya 7 damla yagi damlatip, karisimi iyice calkalayip ,
gunde 3 defa uc yemek ogununden once , ikiser bardak ictim...

yani genel olarak normal su icmek yerine bu yag karisimli guzel kokulu sudan ictim durdum.

denemek isteyenler bana yazabilir
sevgiyle
ayse


aysezencir@gmail.com

bir damla nane yaginin 26-28 bardak nane cayina denk geldigini hic duymus muydunuz?

Bitki ozu mu kullanalim yoksa bitkinin kendisini mi? Hangisi daha cok tedavi edici ozellik gosteriyor?


Bir damla nane yaginin 26-28 bardak nane cayina denk geldigini hic duymus muydunuz?

Evet , cok ilginc ama bu gercek...
Iste bitki ozu ile bitkinin kendisini kullanmakdaki fark.
Bitki ozleri cok uzun islemler sonucunda kilolarca bitkinin az isi ve basicn altinda damitilmasi ile elde edilen ucucu saf ozler oldugundan , bitkinin tazesi yada kurusunu kullanmak gibi degil , cok daha kuvvetli bir tedavi edici ozellige sahip.Zaten kurutulmus bir bitkinin frekansi neredeyse sifira yakin, halbuki bitki ozlerinin frenkanslari yuksek. En yuksek olani ise GUL ozu imis.
Paylasayim dedim.

Frekanslar hakkinda yazarim daha sonra...